Κοινωφελής Εργασία

Καλές Πρακτικές με τη Νέα Γενιά Προγραμμάτων

Στο Συμβουλευτικό σταθμό του Δήμου Πετρούπολης και στο πλαίσιο του Προγράμματος “Κοινωφελούς Εργασίας” διενεργήθηκε από τη παιδοψυχολόγο, έρευνα - πιλοτικό πρόγραμμα έγκαιρης ανίχνευσης συναισθηματικών δυσκολιών και παρέμβασης. Το πιλοτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους επτά δημόσιους παιδικούς σταθμούς του Δήμου και διήρκησε τρεις μήνες. Συμμετείχαν παιδιά προσχολικής ηλικίας και η παρέμβαση έγινε σε ομάδες τριών παιδιών μέσω της προσέγγισης play therapy, μοντέλου του Ρlay Τherapy Ιnternational (integrative - holistic model – PTI model). 67% των παιδιών που συμμετείχαν είχαν βελτίωση στο συναισθηματικό και κοινωνικό τομέα ενώ στο γνωστικό τομέα και στη συνεργασία στο σχολείο 78% των παιδιών παρουσίασαν βελτίωση.

Περισσότερα...

Στo πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας « Διοργάνωση και υποστήριξη εκπαιδευτικών -επιμορφωτικών δράσεων πολιτιστικού περιεχομένου για μαθητές και ενήλικες » κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2016- Ιουνίου 2017, εκπαιδεύτηκαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη 1708 μαθητές (77 σχολικά τμήματα) και στη Δημοτική Πινακοθήκη 2384 μαθητές (109 σχολικά τμήματα) από διάφορα σχολεία, όχι μόνο του δήμου, αλλά και του νομού γενικότερα, συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών σχολείων Α’ βαθμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης. Επιπλέον, επιμορφώθηκαν 237 ενήλικες, οι οποίοι παρακολούθησαν Εργαστήρια Ιστορίας της Τέχνης, τα οποία υλοποιήθηκαν στο MediaLab της Βιβλιοθήκης και στην Αίθουσα Διαλέξεων της Πινακοθήκης.

Περισσότερα...

Στo πλαίσιo του Προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης κατανεμηθήκαν στην Δ/νση Πρωτογενούς Τομέα και Αστικού Πρασίνου του Δήμου Κέρκυρας 27 συνολικά άτομα, τρεις (3) εκ των οποίων με ειδικότητα – καθήκοντα οδηγού και οι υπόλοιποι ως ανειδίκευτοι εργάτες.

Περισσότερα...

Απευθύνθηκε κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους. Η Δράση είχε ως διττό στόχο:

  • την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και
  • την αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων ώστε να διευκολυνθεί η επανένταξη τους στην αγορά εργασίας (παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και κατάρτιση).
Περισσότερα...